4 januari 2016

Nieuws

page1image41607296

Vaassen, februari 2021

Lieve vrienden, zussen en broers,

Een bezoek aan Nederland van 2 1⁄2 maand vorig jaar is voor mij uitgelopen tot meer dan een jaar door covid-19 omstandigheden. Eerst ging China dicht en kon ik niet teruggaan, en daarna ging de rest van de wereld op slot. Toen ik hierover in gebed ging, kreeg ik het idee dat de Heer wil dat ik dit moest beschouwen als een sabbatsjaar wat ik in meer dan 20 jaar in China, nooit heb gehad. Dus zocht ik de rust en maakte geen plannen om zo snel mogelijk terug te gaan, maar om van de HERE te horen wanneer het de juiste tijd is.

Gedurende deze tijd heb ik voornamelijk samen met mensen in bepaalde situaties in gebed gestaan en gezien hoe de Heer gebeden beantwoord heeft. Veel van deze gebedsavonturen zijn van vertrouwelijke aard en kan ik hierover niet uitwijden. Wat ik echter wel wil noemen is dat ik veel in gebed ben geweest met een goede vriendin die zich sterk maakt voor mensen die afgrijselijke rituele martelpraktijken hebben overleefd en jarenlang zijn genegeerd door de overheid. Na intensief gebed en actie voeren door haar en “overlevers” is er een motie in de tweede kamer aangenomen om de situatie rondom slachtoffers van ritueel misbruik nader te onderzoeken. Dus is er een begin gemaakt om deze slachtoffers te erkennen en toe te geven dat deze praktijken inderdaad plaatsvinden.

Ik wilde ook weten in hoeverre mijn kennis van en ervaring in Engelse les geven, ook toe te passen zijn voor het Nederlands. De afgelopen zomer draaide ik daarom 3 weken mee met een zomerschool in Vaassen dat bedoeld is om het Nederlands bij te houden en versterken van kinderen die hier minder dan 4 jaar zijn. Het was, wat mij betreft, een geslaagde ervaring en wel zodanig, dat ik me ook heb opgegeven als taalvrijwilliger in Vaassen waarvoor ik nu 2 deelnemers heb: een Syrische en Poolse vrouw.

Inmiddels kreeg men in China meer zicht op de corona crisis en zijn er regels gekomen voor bepaalde buitenlanders om weer terug te gaan naar het land. Op de sites van de Chinese ambassade in Nederland en het reisadvies voor China van het ministerie van buitenlandse zaken kan deze informatie gevonden worden. Aangezien ik onder die regels val, meen ik na gebed God’s stem te hebben verstaan dat het nu de tijd is te beginnen om mijn terugreis te plannen.

Voordat het zover is, heb ik uitgezocht wat er nodig is om terug te kunnen gaan. Na contact met de ambassade te hebben gehad, heb ik begrepen dat op één brief van een Chinese instantie na, mijn papieren zonder problemen in orde kunnen komen. Daarnaast dien ik twee dagen voor vertrek negatief te zijn voor 2 corona testen: de PCR – en IgM test, die alleen maar door organisaties gedaan kunnen worden, die door de ambassade erkend zijn. Kan ik dan eindelijk op het vliegtuig stappen, zal ik bij aankomst in de eerste plaats waar ik arriveer (er zijn vanuit Nederland geen directe vluchten naar de plaats waar ik woon in China), in quarantaine van 14 dagen moeten gaan in een hotel waarna ik verder mag reizen naar mijn Chinese woonplaats om daar opnieuw minstens een week thuis of in een hotel (ten tijde van het schrijven van deze brief, is dat nog niet duidelijk) in quarantaine te gaan. Aan het begin, tijdens en aan het einde van elke quarantaine tijd, worden er testen afgenomen. Het kan dus een maand of langer duren voordat ik het leven daar “gewoon” weer kan oppakken. Ondertussen zijn er nu al ouders aangemeld die ik kan helpen met privé Engelse lessen voor hun kinderen terwijl de Engelstalige fellowship in de kerk die ik de afgelopen jaren heb mogen dienen, dan ook hervat kan worden. Ik kijk ernaar uit om deze draden weer op te pakken.

Er gaat minstens € 6715,- met deze terugkeer gemoeid. Inbegrepen bij dit bedrag zijn:

 • Vliegticket; de prijzen van vliegtickets zijn verdriedubbeld vanwege de corona crisis – € 1800

 • Testen; alle testen hier in Nederland en in China moet ik zelf betalen – € 210

 • Reiskosten binnen Nederland; de dichtstbijzijnde erkende corona test-instantie is in Zwolle en ik zal 1 of meerdere keren naar de Chinese ambassade in Den Haag moeten gaan – € 105

 • Quarantaines: de kamer in het hotel(s) en maaltijden – € 2000

 • Testen in China – ??

 • Huur voor mijn flat; ik betaal 2 keer per jaar mijn huur voor 6 maanden. Door extra giften van velen

  van jullie kon ik mijn huur afgelopen april (verlaat) en september betalen en mijn flat aanhouden. Volgende maand, maart, vertrouw ik er opnieuw op dat er genoeg zal zijn om die huur weer te betalen en zo bij terugkomst een dak boven mijn hoofd te hebben – € 1850

 • De eerste maand na de quarantaines, zal ik niet onmiddellijk geld kunnen verdienen en heb ook dan extra giften nodig – € 750

Pas als genoeg geld binnen is voor een ticket, kan ik een datum vaststellen en verdere stappen ondernemen.

Na dit alles gezegd te hebben, moet ik ook melden dat het nooit helemaal zeker is of ik na aankomst in China, daar langer kan blijven. Zelfs in het afgelopen jaar van corona-crisis is de overheid doorgegaan buitenlanders om welke reden dan ook het land uit te zetten. Hierom kan het zomaar zijn dat ik naar China ga om mijn boeltje te pakken en gelijk weer terug te gaan naar Nederland. Deze situatie was al gaande ver voordat ik meer dan een jaar geleden naar Nederland kwam en daaraan is geen verandering gekomen. Tot nu toe heeft de HERE ervoor gezorgd dat de autoriteiten mij en mijn andere teamgenoten gunstig gezind zijn. We zijn daarom dankbaar en leven dag aan dag in Zijn genade, wetende dat inderdaad al onze dagen in Zijn handen zijn.

Ondanks al deze omstandigheden, heb ik deze afgelopen periode meer dan ooit ervaren dat de HERE trouw en goed is in mijn leven en dat ik daarom vol vertrouwen mag kijken naar Hem die mij leidt en voorziet in alles wat ik nodig heb om Hem verder te dienen in China.
Ik vraag jullie dan ook om samen met mij op Hem te vertrouwen voor leiding en voorziening. Mocht Hij je aanspreken om een financiële bijdrage te geven, dan kan dat door je gift te storten op: IBAN NL58 ABNA 0492666687 t.n.v. E. Katipana.

Alvast hartelijk dank en ik bid dat Zijn shalom jullie levens zal vervullen! Paula

Contactpersoon: Esther Bruins, tel.: 06 13300843 (ook WhatsApp); email: ethe_br@hotmail.com


 

Wij vragen uw aandacht voor de volgende maatregelen:
 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten als; Hoesten, koorts, verkoudheid.
 • Desinfecteer bij binnenkomst uw handen
 • Wij vragen u bij binnenkomst en het verlaten van de zaal een mondkapje te dragen.
 • Behoud 1,5m afstand tussen u en personen die niet behoren tot uw huishouden.
 • Er is geen samenzang
 • Volg ten alle tijde de aanwijzingen op van onze medewerkers/vrijwilligers

Naast bovengenoemde maatregelen zal na de dienst de koffiebar gesloten blijven.


Gemeente bidstond
Elke maandagavond om 20.00 uur


Zieken

We willen graag de volgende zieken onder uw aandacht brengen:

Bertus Moes Haalstede 22, 8171 JM Vaassen
Chris Pelamonia  
Giovanni Taribuka  
Eli Haumahu (revaliderend) van Riebeeckstraat 77, 8172 GT Vaassen
Jane Buning Het Grotenhuis, woning 25, Binnenweg 2, 7391 GP Twello

Wordt een van de gemeenteleden gemist of is iemand ziek, wilt u dat dan doorgeven zodat niemand over het hoofd wordt gezien? Hebt u een adres nodig om een kaartje te sturen? Neem even contact op met het pastoraat via zorgenherstel@woordendaad.net


Giften

Woord en Daad is financieel afhankelijk van giften. We hebben elkaar nodig om onze gemeente te dragen. Als wij gehoorzaam zijn en doen wat we mogen doen, dan zal Gods zegen het zeker bevestigen.

Draagt u ook uw steentje bij? Dat kan door geld in de collectezak te stoppen tijdens de dienst, of uw gift over te maken naar het IBAN nummer bij de Rabobank: NL64RABO0364412577 t.n.v. Volle Evangelie Gemeente Woord en Daad in Vaassen.

Geeft u het liefst tijdens de collecte, maar hebt u geen contact geld op zak? Vraag dan naar collectebonnen of maak nog tijdens de collecte een bedrag over via uw telebankieren-app.

Woord en Daad heeft een ANBI status; giften aan de gemeente zijn daarom belasting aftrekbaar. Neem voor vragen over bijvoorbeeld legaten of periodieke giften contact op met het zakelijk bestuur: zakelijkbestuur@woordendaad.net

Spreuken 3: 9 en 10: Eer de Heer met al je rijkdom, met het beste van de oogst. Graan zal je voorraadschuren vullen, je kuipen lopen over van wijn.