4 januari 2016

Huwelijks Voorbereiding

Gefeliciteerd je heb je liefde, maatje en soulmate gevonden en bent van plan om te trouwen!

Wat zegt de bijbel over het huwelijk, hoe ga je als echtgenoten met elkaar om, hoe geef je God de plaats die Hem toekomt in je huwelijk, wat mag je dan verwachten?
Zomaar een aantal vragen die vast wel eens door je hoofd hebben gespeeld.

Tijdens de huwelijks voorbereiding komen al deze onderwerpen aan het bod, plus oude zaken die je moet opruimen zodat je met een schone lei kunt beginnen samen met God.

Hoe sterk een huwelijk kan worden als God aan het stuur staat van je huwelijksbootje, daarvoor wordt vaak de Bijbeltekst uit Prediker 4:9-12 aangehaald waar staat:

Vertaling Het Boek :
9 Twee mensen kunnen door samenwerking meer bereiken dan één. 10 Als er één valt, helpt de ander hem overeind. Maar als er één valt en hij is alleen, zit hij in moeilijkheden.
11 In een koude nacht kunnen twee mensen onder één deken elkaar verwarmen, maar hoe zou iemand in zijn eentje warm moeten worden? 12 Iemand die alleen staat, kan worden aangevallen en verslagen, maar twee mensen kunnen elkaar te hulp komen en zo de overwinning behalen; drie is zelfs nog beter, want een drievoudig koord is niet gemakkelijk te breken.

De voorbereiding bestaat uit een 3 a 4 gesprekken van jullie samen met Andreas Leha, waarin al de dagelijkse dingen worden besproken aan de hand van voorbeelden en teksten uit de Bijbel.

Wil je een zegen vragen over je huwelijk en je opgeven voor de huwelijksvoorbereiding, stuur dan even een E-mail naar Andreas Leha Andreas Leha

Na je huwelijk begint het leven dan samen met elkaar en samen met God, wil je verder leren over God en dat samen doen met andere jonggehuwden dan is er een speciale groep voor jonggehuwden.